woensdag 30 oktober 2013

DIORAMAKAARTEN

HobbyMee "Diorama's"                         
ISBN  90 5877 116 4   februari 2002  (UITVERKOCHT)
_________________________________________________________________________________
In het woordenboek wordt het woord diorama omschreven als "er doorheen kijken". Je zou deze dioramakaarten daarom ook wel "doorkijkjes" kunnen noemen.
De dioramakaarten zijn opgebouwd uit een tweetal kaarten, de uitgestanste en voorgerilde dioramakaarten en vierkante kaarten van 12 ½ cm x 12 ½ cm van  of  kaarten 13 x 13 cm. Gevouwen en in elkaar gelijmd vormen ze samen het "diorama".
Door voor de binnenkaart en de buitenkaart contrasterende kleuren te gebruiken, krijg je een heel speciaal effect. Helemaal als je de binnenkaart gaat bewerken met hoekponsen, randponsen figuurscharen enz.
De kaart krijgt dan een bijzondere uitstraling.
De dioramakaart kan in een gewone vierkante envelop worden verstuurd. Vouw je hem dan open en zet je hem neer, dan heb je een schitterend tafereel om naar te kijken.

Marij Rahder tekende speciaal voor deze dioramakaarten een achttal prachtige A4 knipvellen. Je herkent ze aan het speciale logo bovenaan het knipvel. Met elk vel is minimaal één kaart te maken. Ook veel andere knipvellen van Marij zijn geschikt voor de dioramakaarten. In het boekje heb ik verschillende "pop-up" en draaikaart knipvellen uitgewerkt.
In het boekje "Diorama's" staan kaarten voor verschillende (speciale) gelegenheden; zo staan er voorbeelden in voor geboorte, huwelijk, jubileum, uitnodiging voor een feestje, Abraham en Sarah  enz.......
Ook staan in dit boekje veel  versjes die ik in de kaarten heb verwerkt.
Kortom, laat je verrassen en verras eens een ander met een bijzondere kaart.

Enkele voorbeelden

:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten